Kozaračka 3, Velika Kladuša, BiH
Pon - Pet: 08h - 16h
tel: +387 37 771 700
Meni

Riječ predsjednika

Udruženje poduzetnika ove Općine osnovano je 2007. godine, a u svom radu malo je stanovitih poteškoća, pa i zastoja u periodu koji je iza nas. 

Djelujemo kao nepolitična organizacija namijenjena isključivo za djelovanje u smislu stvaranja uvjeta za bolji poslovni ambijent, za povećanje kvaliteta i obima poslovanja na području naše Općine, što na indirektan način stvara bolje životne uslove svih njenih stanovnika.

Temeljem ovih odrednica, Udruženje trenutno radi na realizaciji 2 projekta:

  1. Edukativni centar – za stvaranje uslova za bolju edukaciju građana kroz IV faze odnosno, Informatički centar, Robotički centar, Centre izvrsnosti i dualnog obrazovanja i Startup inkubator;
  2. Kladuški biznis forum – radi poslovnog povezivanja dijaspore i privrednih subjekata u Veliku Kladušu na obostranu korist, a na otvoren i transparentan način, privlačenja investitora u istu. Namijenjen privrednim subjektima u Općini, privrednim subjektima Kladušana u dijaspori i Kladušanima koji rade u dijaspori u menadžmentu i/ili imaju uticaj u pogledu investiranja i poslovnog povezivanja.

Pozivamo sve one koji djeluju u privredi na prostoru općine Velika Kladuša da se priključe Udruženju, jer smo uvjereni da bismo zajedno mogli realizirati ove projekte, ali i ostvarivati zacrtane ciljeve zbog kojih ono i djeluje. Postizali bismo veće rezultate u znatno kraćem vremenskom periodu i za dobrobit svih nas. Ovim bismo stvarali bolji poslovni ambijent na području naše Općine i povukli je sa ponora pred kojim se nalazi.

Mr.Sci. Ibrahim Đedović