Kozaračka 3, Velika Kladuša, BiH
Pon - Pet: 08h - 16h
tel: +387 37 771 700
Meni

USAID poziva kompanije u BiH u program organizacije prakse za mlade ljude

11. Juna 2021.

USAID-ov projekat “Diaspora Invest” i Biznis centar bh.dijaspore (DBC) su raspisali javni poziv za izražavanje interesa kompanija u Bosni i Hercegovini za učešće u programu organizacije poslovne prakse/stažiranja za članove/ice bh. dijaspore – studente/ice završnih godina dodiplomskih i postdiplomskih studija, odnosno mlade ljude (do 30 godina).

U pitanju su mladi koji su završili dodiplomske ili postdiplomske studije te žele iskusiti poslovnu praksu/stažiranje u jednoj od kompanija u domovini, a koja odgovara njihovoj struci, usmjerenju, interesovanju i potrebama u trajanju od jednog mjeseca posredstvom Biznis centra.

Ovim pozivom su obuhvaćena privredna društva (d.d. i d.o.o.) koja su registrovana na području Bosne i Hercegovine. Biznis centar bh. dijaspore će osigurati podršku u pokrivanju troškova praktikanata, te biti posrednik između praktikanta i kompanije u ovom procesu.

– Također, organizovat ćemo pripremni trening program, te pomoći kompaniji da razradi model realizacije direktne poslovne prakse/stažiranja kroz 40 sati rada u četiri sedmice. Napominjemo da se od kompanija ne očekuje preuzimanje finansijskih obaveza niti bilo kakve aktivnosti koje se tiču rješavanja statusa praktikanta u Bosni i Hercegovini – poručuju iz USAID projekta “Diaspora Invest”.
Sve prijave, dostavljene u vidu pisma za iskazivanje interesa, neophodno je poslati na e-mail adresu: [email protected].

Izvor: mreza-mira.net