Kozaračka 3, Velika Kladuša, BiH
Pon - Pet: 08h - 16h
tel: +387 37 771 700
Meni

BiH izdvaja pola miliona maraka za skladištenje i transport vakcina – Prijave firmi do 7. juna

23. Aprila 2021.

Ministarstvo civilnih poslova BiH raspisalo je tender za uvoz, transport i skladištenje lijekova, vakcina i drugih sredstava u borbi protiv COVID-19, a za što će biti izdvojeno 500.000 KM.

Kako je navedeno u dokumentaciji, transport i skladištenje će se vršiti na temperaturnom režimu od 2 do 8 stepeni Celzijusa. Davalac usluge mora posjedovati odgovarajuću dozvolu za uvoz i promet lijekova na veliko i certifikat o dobroj distributivnoj praksi izdat od Agencije za lijekove i medicinska sredstava BiH.

Okvirni sporazum će biti zaključen sa jednim ponuđačem, a trajaće dvije godine.

Kada su u pitanju usluge skladištenja, one će biti potrebne do 30 dana, od dana prijema. Transport se vrši tako što davalac usluge, u roku od deset sati preuzme robu, sa unaprijed određene lokacije u BiH, te istu dostavi na mjesta koja će biti navedena u dokumentima.

Rok za prijavu je 7. jun 2021. godine, a za više detalja o nabavci pogledajte OVDJE.

U BiH je dosad stiglo oko 140.000 vakcina, uglavnom iz donacija, prenosi Capital.

Nedavno je Predsjedništvo BiH dalo saglasnost za kupovinu 200.000 Pfizer vakcina protiv COVID-19, dok je iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno da će BiH do kraja aprila dobiti i 50.000 kineskih vakcina, koje su donacija Narodne Republike Kine.

Izvor: ba.ekapija.com/